Villa Chaos ligt in Port-Leucate in het Franse department Aude, op de grens met Pyrénées Orientales. Het gebied werd vroeger bewoond door de Katharen en grenst aan Catalonië. De Canigou, heilige berg van de Catalanen beheerst het uitzicht over het meer vlakbij het huis. Port-Leucate is deel van de vrij uitgestrekte gemeente Leucate. De gemeente beschikt over 17km strand ( 1/3 van de Belgische kust ). Vier dorpskernen liggen aan zee ( Port-Leucate, Leucate-Plage, Naturistes en La Franqui ), Leucate-Village ligt een paar km in het binnenland. De vier delen die aan zee liggen warden vanaf de jaren '70 gebouwd onder impuls van de Franse regering, ter promotie van het toerisme. Ondertussen heeft Port-Leucate een aantal scholen en een kerk, wat in het begin niet voorzien was. Er zijn dus ook een aantal vaste bewoners waardoor het in de winter wat minder doods lijkt. 

Behalve strandvertier heeft de regio heelwat andere troeven : er is steeds voldoende wind om surfers en zeilers gelukkig te maken, de bergen zijn vlakbij en de Katharen hebben een hele reeks interessante burchten en ruines achtergelaten. Bovendien zijn we in de Languedoc-Roussillon, wijnliefhebbers weten wat dat betekent. Fitou ligt aan de andere kant van het meer, de Corbières zijn de bergen die je daar ziet.

Voor wie het wat verder mag zijn: Barcelona ligt op 200 km, makkelijk op één dag heen en terug. Cultuur ( Gaudi ) en shopping ( alle merken )....Of je rijdt naar Andorra over bochtige wegen door de Pyreneën.

Er is niet alleen de middellandse zee, zowat de hele gemeente grenst ook aan de Etang de Leucate, een zoutwatermeer van zo'n 35 km². Het meer is vooral populair bij vissers en surfers/kiters. Een klein strandje aan het meer ligt op minder dan 50m van het huis, ideaal voor kleinere kinderen. 

Bekijk hieronder de omgeving met kaart, sattelietdata of streetview.