Het toeristisch bureau bevindt zich in de haven van Port-Leucate, naast de 'Mairie'.

 


 

Vlakbij : vuurtoren in beschermd natuurgebied. Toen wij het bezochten in september kon je er de geur van wilde tijm opsnuiven.

 
 

Zeer mooi uitkijkpunt met in de diepte klein strandje dat met wat klauterwerk te bereiken is.

Volg in Leucate-plage vanaf de grote weg de pijl 'Sémaphore', klein straatje omhoog.


Verse schelpdieren koop je in het Centre Ostréicole, vlakbij villages naturistes. Er zijn maar een 50-tal winkeltjes.... Je kan er de schelpdieren ook ter plaatse met een glaasje wijn “degusteren”. Levende, en dus zeer verse vis is er soms ook verkrijgbaar.


Markt op woensdag en zondag in omgeving van het commercieel centrum van Port-Leucate.


Bezoek aan Gruissan (op 35 km): zoutpannen Salins du Midi. Op een zeer enthousiaste manier kregen we uitleg over het toch vrij ingewikkelde procédé. Aan het einde van de rondleiding (7€ pp) kregen we de kans een zoutklomp op te vissen (leuk ook voor kids).
Om de zoutpannen te bezoeken best eerst bellen om de juiste uren te kennen. Reken in het seizoen 50min om er naartoe te rijden. Folder in toeristisch bureau.

 

Vlakbij Gruissan ligt het schilderachtige, rustige, dorp Bages. Prachtige uitkijkpunten… absoluut een aanrader.

 


 

Les Orgues de Ille-sur-Têt, Zandformaties die gevormd worden doordat stenen aan het oppervlak de onderliggende zandmassa beschermen tegen erosie. Het resultaat heeft wel iets weg van orgelpijpen, vandaar de naam. Niet duur, € of 4pp en best de moeite waard, op een 60-tal km van Leucate. Bemerk ook de alomtegenwoordige Canigou op de foto. Folder in toeristisch bureau.


De 'sluizentrap' op het Canal du Midi in Béziers-Fonserannes, opeenvolging van negen sluizen die nog dagelijks werken.

 
 


Wijnroute volgen (côte Vermeille), slingerende kustweg tot Spanje met mooie uitkijkpunten en wijnproeverijen. Vanuit Argelès volg je de D114 en daarna de N114 tot in Port Bou.

Vermeille


Bezoek aan Dali museum te Figueres (70 km),net over grens in Spanje.

Vanuit Roses loopt een bochtige weg naar Cadaques, het geboortedorp van Dali. Terrasjes, winkeltjes en niet te druk.
 

Benzine en diesel zijn goedkoper in Spanje...


Carcassonne (100-tal km): bezoek aan het middeleeuwse stadsdeel, mooie omgeving met veel winkels en restaurants, net iets te toeristisch voor ons…Wandeling langs de wallen is wel de moeite waard.
 

 

  


Kasteelbezoek : in omgeving kan je er een heel aantal bezoeken : veel klimwerk, ruines, zeer mooie uitkijkpunten, momenteel met zorg omgeven.  Wij hebben er een drietal gedaan en er van genoten…Château de Quéribus en Château de Peyrepertuse liggen vlak bij elkaar en zijn de moeite waard. 60 km. Folders in toeristisch bureau.
  
   
 
 


Aansluitend bij bovenstaande kastelen : de D10 tussen Cunières-sur-Cinoble en Saint-Paul-de-Fenouillet. Hier vind je de ‘Gorges de Galamus’. De weg loopt door een zeer smalle, zeer diepe kloof. Aan de uitgang, kant St Paul, is er in de diepte een klooster dat je in een kwartiertje te voet kan bereiken.  Folders in toeristisch bureau.
 

 

  


Dagbezoek of tweedaags bezoek aan kunst- shopping en bruisende(nacht) stad Barcelona. Op dikke 2u van Leucate.  Wie met auto is kan zijn voorraadje cava inslaan in de Carrer de La Reina Cristina ( vlakbij port Vell – parking beschikbaar, zie ook wegbeschrijving naar BCN ).
 
  
 

  


Bezoek aan Collioure : mooi bergachtig dorpje aan de côte Vermeille met heel wat winkeltjes   (sandalenwinkel, kunst, artisanale stuff).  Hier worden ook de ansjovisjes opgelegd in zout. Wanneer je niet op de middag aankomt kan je bezoek brengen aan deze ateliers.
 

 

  


Réserve Africaine in Sigean : 300 ha Safaripark, deels met auto en deels te voet. In de zomer geschikt als uitstap voor een hele dag. Onderzoekscentrum voor chimpansees. N9 richting Narbonne, kilometer of 35. Wel duur, 25€ pp volw. , maar is het waard.
 

 

  


Villefranche de Conflent, versterkt bergdorp op de weg naar Andorra, kilometer of 80.
 
 


Verhuur van bootjes en fietsen in de jachthaven in het dorp, met of zonder vaarbewijs. Kies hiervoor (bootje) een windstille dag.
 

 


Leren windsurfen in de Franse zeilschool vlak naast HDP.

 


Avonturenpark rechtover de zeilschool, blijkt de moeite waard te zijn, volgens onze kids.

 


 L'Ile des loisirs naast de zeilschool: verhuur van bootjes zonder vaarbewijs, kayaks etc...Leuk terras met gratis WiFi en zicht op het meer. Bootjes, drankjes en snacks aan aanvaardbare prijzen.

 


 De markt in St-Laurent-de-la-Salanque op zondagochtend. 12 km van Leucate, richting Perpignan. Typische zuiderse, zij het wat toeristisch ingestelde markt.


Téléski in Le Barcarès, waterskieën en andere planktoestanden, getrokken door een kabel die boven het water van het meer opgehangen is. Op het einde van de avenue de la pinède naar rechts, volg de borden met 'teleski'.